Mit adjak Karácsonyra „kedvest, szépet neki”?

Mindannyian sokat gondolkozunk az ajándékozáson így a karácsony közeledtével. Mit adjunk hasznosat, értékeset másnak, mit kívánjunk magunknak? Közös élmény, a minőségi idő mindenkinek érték. Ha tárgyról van szó, egy minőségi könyv is érték és befektetés, ha elolvassák. Egy szolgáltatással pedig mások egészségébe fektetni szintén jó ajándék: bérletek, egészség-kuponok, jegyek építő programokra, eseményekre.

A kiemelten felelősséggel járó foglalkozású személy, nő, rájött, hogy jó, ha például rendszeresen jár fodrászhoz, sportolni stb, és nem csak a testi egészsége érdekében teszi ezt.  

A lelkében rendet tartani még nagyobb szükség lenne egy rendszeres támogatóra: objektív fülre, szájra, összetett kézre. Ez lehet egy keresztény szemléletű pszichológus, lelkigondozó, életvezetési tanácsadó (life coach), mentálhigiénés szakember. Nem igazán tud objektív lenni a családtag vagy közeli barát és ismerős.

Kérj vagy ajándékozz egy ilyen rendszeres szolgáltatást karácsonyra! Nézz körül, hogy van-e ilyen személy, akinek bizalmat szavaznál, és akitől igényelheted. Személyesen a legjobb, de az online tér is szóba jöhet. Mindenkinek megtérül ez az ajándék!

Legyen ott az Ajándékozó az ajándékainkban is… 

Bob Dmyt képe a Pixabay -en.