Kivel beszélget a life coach?! Kivel beszélgetek én?

Többen kérdezték tőlem (főleg a közösségi médiában), hogy a life coach (életvezetési tanácsadó) kivel beszélget és igazából mit, ha nem pszichológus?! Elmondom, hogy én kivel beszélgetek az 50, max.60 perces üléseken.
  1. Kiemelten felelősséget hordozó nőkkel, akik vezetők valamilyen beosztásban, vagy ilyen időszak van az életükben (üzletasszony, igazgatónő, osztályvezető, elsősorban emberekkel foglalkoznak a szakmájukban stb). Nekik legtöbbször a hangjuk vagyok. Visszamondom, amit kihallok abból, amit „kiadnak” nekem hetente. Ők általában nem háromszori coachingra jönnek, hanem folyamatosan lelki támasz vagyok hetente egyszer, vagy éppen akkor foglalnak időpontot egy-egy ülésre, amikor szükség van objektív fülre, szájra, s utána „összetett kézre”. Személyes lelki edzőjük vagyok! „Mély kút” is, ha így tetszik… család és karrier témában. Ilyent nem sokat tudok vállalni. Kiváltság oda-vissza.
  2. Olyan nőkkel, akik általában három egymásutáni alkalommal keresnek meg, mert életmódváltozást szeretnének és ebben én lehetek a lelki edzőjük, aki ráveszi és segíti őket mozgásra, orvos által is jóváhagyott diétára, ha kell fogyásra vagy éppen hízásra, kielégítő alvásra, JÓ IDŐBEOSZTÁSRA, család és munka egyensúlyára. Ez mentálhigiénés jellegű, testi-lelki egészséget fenntartó célú gyakorlatokat is magába foglal. Itt jön képbe az örökzöld téma: a házassági kapcsolat is, amely sokszor a férjjel való beszélgetést is kéri legalább egyszer.
  3. Nagyon kevés olyan személy is volt, aki gyógyszeres kezelés elhagyása után, visszanyert egészségét szeretné megőrizni és a visszaesés elkerülése végett mentálhigiénés beszélgetésekkel segítek neki „talpon maradni”.
  4. TINI coaching. Diáklányokkal beszélgetve (szülői támogatással féláron 🙂 ) segítek nekik a helyes énkép, nőiesség, (nemi identitás megerősödése a mai világban egyik fő téma!) kapcsolatok tisztán látásában (szülővel, tanárral, ellenkező nemmel), és a pályaválasztás is szóba kerülhet.
Azt is elárulom, hogy legtöbb beszélgetés online zajlik, határon túl élő magyar nőkkel is ( a járványos időszak ezt felerősítette), de előnyben részesítem a személyes találkozásokat, a nagyváradiakat! Köszönöm a kérdést az őszinte érdeklődőknek, továbbra is szívesen válaszolok! Mert én irodán kívül bárkivel szívesen beszélgetek, amennyiben lehetséges. 🙂