Ha én Istent szeretem, akkor a többi embert is szeretnem kell

Budai Evódia nevéhez számtalan szolgálat kötődik: az ötgyermekes erdélyi lelkipásztor feleség aktívan segíti a nőket, édesanyákat, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is összhangban legyenek; ehhez az online teret hívja segítségül. Önfeláldozó odaadása ragadós, mára már több mint húsz önkéntes kapcsolódott be a Pálma női misszióba. De mégis hogyan lehet a személyes hitéletet és a rengeteg szolgálatot összeegyeztetni? Interjúnkban többek között erről is beszélgettünk.

Öt gyermek édesanyja vagy, a férjed lelkipásztor, így a tiszteletesasszony szerepe is a tiéd. Folyamatosan szolgálsz és két alapítványnál dolgozol. Hogyan tudsz mindezzel zsonglőrködni?

Időről időre felteszik nekem ezt a kérdést: a kulcs a prioritásokban rejlik, melyeket minden egyes nap meg kell harcolnom. Természetesen, amikor kicsi gyermekeim voltak, akkor nem kellett ezen sokat gondolkoznom, az anyaság volt az elsődleges. Egészen addig, míg a legkisebb is iskolás lett. Miután megismertem személyesen az Úr Jézust és elhívott engem, mindenben a lélekmentés lett a legfontosabb célom, melyben az emberek és az Isten iránti szeretet vezérel. Az Úr azt kérte tőlem, hogy minden helyzetben, minden képességemmel, minden szerepemben azt tekintsem a legfontosabbnak, hogy az embereket önzetlenül szeressem, és Istenhez vezessem, hogy megismerjék Őt. Ha a lehetőséget kapok arra, hogy az Isten szeretetét megosszam, akkor én azt igyekszem megharcolni és azon vagyok, hogy lemondjak kényelemről, magamról is ha kell, pénzről legfőképpen.

Érdekes módon, ha ezt megharcolom, akkor tényleg igaz az az ige, hogy „mindenre van erőm”.

A cikket tovább olvashatod ide kattintva.