Mi a coaching?

Egy folyamat, amikor a coach és a coachee (ügyfél) a problémától eltávolodva a megoldásra fókuszál; az erőforrásokra összpontosítva együtt különböző utakat keresnek, hogy az elakadásból továbbléphessen az ügyfél. A folyamat általában 3-5 ülésből áll. Ezekre az ülésekre a coach céltudatosan készül, hogy az irányított beszélgetés mindig ügyfélközpontú maradjon. Mivel a problémamegoldás akkor hatékony, ha a változás belülről történik, az elhangzó igazságnak az ügyféltől kell elhangzania és az ügyfélnek kell azt belsővé tennie.

A coaching kisebb csoportban is történhet: ez a csoportos coaching. A team coaching pedig munkatársi csoportban zajlik (team building stb).

Keresztény szemléletű coaching

Hiszem, hogy Isten az ember alkotója, a holisztikus szemlélet (test-lélek-szellem) is tőle ered. Az ő szava pedig megoldást nyújt a krízisekre, elakadásokra, amely megoldás életre szóló, átformáló erejű. Ennek továbbadásában lehetek én eszköz.

Mentálhigiéné, egészségfejlesztés

Testi-lelki-szellemi-szociális jólét. Olyan tevékenységek, melyek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása, olyan tudomány, amely támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a mentális betegségek megelőzését. Célja segíteni az egyén pszichológiai beilleszkedését a társadalomba, illetve javítani a készséget és képességet az egészséges szociális kapcsolatok kialakítására. A mentálhigiénés ülés nem terápia, hisz megelőzéssel és karbantartással foglalkozik. A diagnosztizált személyek pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez fordulhatnak.

Egy folyamat, amikor a coach és a coachee (ügyfél) a problémától eltávolodva a megoldásra fókuszál; az erőforrásokra összpontosítva együtt különböző utakat keresnek, hogy az elakadásból továbbléphessen az ügyfél. A folyamat általában 3-5 ülésből áll.